Λάσκαρη - Κούρκουλος 1969

Ο Γιάννης Δαλιανίδης είχε ειδικευτεί στα μιούζικαλ – κωμωδίες, το 1968 όμως πήρε την απόφαση να μεταφέρει στον κινηματογράφο το θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Η Γειτονιά των Αγγέλων». Ήταν ένα δραματικό μιούζικαλ, το οποίο στη μεγάλη οθόνη μετονομάστηκε σε «Γυμνοί στο δρόμο», απ’ όπου και το στιγμιότυπο της φωτογραφίας, με τη Ζωή Λάσκαρη και τον Νίκο Κούρκουλο.

Πέραν των δύο βασικών πρωταγωνιστών, συμμετείχαν ο Χρόνης Εξαρχάκος (σε μια από τις κορυφαίες δραματικές ερμηνείες του στον ελληνικό κινηματογράφο), ο Ανδρέας Μπάρκουλης, ο Βαγγέλης Σειληνός κ.α. Η εξαιρετική μουσική της ταινίας ήταν του Σταύρου Ξαρχάκου, ενώ τα τέσσερα τραγούδια του στην ταινία («Αστέρι στο παράθυρο», «Δυο αδέλφια», «Μην πιεις νερό», «Τα ρολόγια») ερμήνευσαν η Μαρινέλλα και ο ίδιος ο Νίκος Κούρκουλος.

Το θεατρικό «Η Γειτονιά των Αγγέλων» είχε ανέβει το 1963 με πρωταγωνιστές τον Κούρκουλο και την Τζένη Καρέζη, χωρίς επιτυχία. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 24 Μαρτίου 1969, κόβοντας 335.054 εισιτήρια. Οι περισσότεροι θα τη θυμούνται για το δραματικό φινάλε, καθώς η προσπάθεια του αδελφού (Βαγγέλης Σειληνός) της Ξένιας (Ζωή Λάσκαρη) να τη χωρίσει από τον Ανδρέα (Νίκος Κούρκουλος) την οδηγεί στο θάνατο.

Search